sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mikä cheerleading? Mikä KEKE?

Aloitin cheerleadingin harrastamisen noin kuusi vuotta sitten kun Lahteen perustettiin uusi joukkue, jonne otettiin uusia jäseniä. Lähdin mukaan infotilaisuuteen kahden kaverini kanssa (Heidin blogia voitte lukea täältä) ja innostuimme kokeilemaan lajia. Mikäli kilpacheerleading ei ole lajina tuttu kannattaa googlettaa, sillä netistä löytyy monta hyvää artikkelia siitä mitä laji oikeastaan on. Lyhyesti voin kertoa, että huiskujen heiluttelun lisäksi lajiin kuuluu pyramidit ja stuntit (nostot), hypyt, permantoakrobatia, tanssi ja huutosarjat.


Olen aikaisemmin harrastanut voimistelua ja tanssia. Voimistelusta jouduin pitämään taukoa jalkavaivojen takia. Cheerleadingille menetin sydämeni heti kun lajin aloitin. Samanlaista joukkuehenkeä en ole kokenut muiden lajien parissa ja olen saanut lajin kautta mahtavia rakkaita ystäviä. Laji on myös haastava ja siinä tarvitsee monia eri ominaisuuksia kuten voimaa ja notkeutta.

Kuva vuosien takaa

Lahdessa ollessani treenasin naisten edustusjoukkueessa, stuntin kanssa ja valmensin minien kilpajoukkuetta. Toisin sanoen treeneissä tuli vietettyä melko suuri osa vapaa-ajasta. Tällöin joukkue kantoi nimeä SDC, mutta nykyään seura toimii nimellä Panthers. Opiskelujen alkaminen kuitenkin kuljetti minut toiseen kaupunkiin ja jouduin jättämään vanhan joukkueen ja valmentamisen. Aloin kuitenkin heti etsiä uutta joukkuetta Helsingistä, johon voisin liittyä. Tulin mukaan kesken kauden ja aloin treenaan GS:ien C-tason joukkueessa, johon ei tarvinnut karsintoja. Koulu, työt ja treenit eivät kuitenkaan olleet oikein toimiva yhtälö ja jouduin lopettamaan treenaamisen ajanpuutteen takia. Olin usein todella harmissani tästä ja jouduin piilottamaan kaepat, vanhat kisavideot ja muut tavarat kun niiden katselemisesta tuli paha mieli.

 Toinen vähän vanhempi kuvatapaus

Onni kuitenkin kääntyi kun huomasin yhden entisen joukkuelaiseni olleen kilpailemassa KEKE nimisen joukkueen kanssa. Aloin googlaamaan tietoa kyseisestä porukasta, mutta tietoa ei oikeastaan löytynyt. Laitoinkin suoraan kyselyä tutulleni ja hän kutsui minut mukaan treenaamaan. Keke on entisille cheerleadereille tai lajista kiinnostuneille tarkoitettu joukkue, johon voivat tulla treenaamaan kaikki iästä, sukupuolesta tai seurataustasta riippumatta. Olit sitten entinen huippu tai kiinnostunut aloittamaan uuden harrastuksen aikuisiällä olet tervetullut mukaan porukkaan. Keke ei ole sitoutunut toimimaan minkään cheerleadingseuran alaisuudessa ja meitä onkin mukana monesta eri joukkueesta. Yhteistä meille kaikille on rakkaus lajiin ja yhdessä hauskan pitäminen. Treenit otetaan hieman rennommalla asenteella eli ymmärretään, että tässä iässä työt ja muut kuviot vaikuttavat siihen, ettei niin paljon aikaa treenaamiselle ole. Treenit ovat pääsääntöisesti Kisiksellä keskiviikkoisin 19.30-21 ja mukaan voi tulla kokeilemaan vaikka vain kerran. Ketään ei velvoiteta mihinkään. Kaikki ovat tervetulleita mukaan (niin entiset kuin tulevatkin cheerleaderit) ja vastailen mielelläni myös lisäkysymyksiin tässä blogissa. Voit käydä myös katsomassa Facebook sivumme saadaksesi lisätietoa!

Kuva juoksutreeneistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti