sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Facebook-sivujen lähikuvassa

Olen tämän viikon ollut meidän Facebook-sivujen lähikuvassa eli esitellyt siellä hieman itseäni ja liikuntahistoriaani sekä syömistottumuksiani. Vaikka olenkin molemmista aiheista täällä jo hieman kirjoittanut laitan kuitenkin viikon Facebook kirjoitukset tänne koottuna.

Liikuntahistoria: Liikunta on aina ollut suuri osa elämääni ja mikäli aikaa riittäisi haluaisin kokeilla kaikkea uutta ja ihanaa. Olen harrastanut rytmistä kilpavoimistelua, joukkuevoimistelua, showtanssia ja lattareita. Kouluikäisenä liikunta oli lempiaineeni koulussa ja vapaa-ajan lisäksi tuli ystävien kanssa pelailtua muun muassa erilaisia pallopelejä.

 Suhteeni liikuntaan: Rakastan liikuntaa yli kaiken, mutta hyötyliikuntaa kohtaan koen vastenmielisyyttä. Kuka oikeasti väittää pitävänsä kauppakassien raahaamisesta korkokengissä ja hikoilusta työvaatteissa? Toisaalta olen myös ihminen, joka ei kauan malta olla paikallaan ja muistanpa jonkun joskus todenneen, että tuo tyttö se sitten tanssii paikasta toiseen. Tähän voin todeta, että välillä saatan sheikkailla kotona musan tahtiin ruokaa laittaessa.
Liikunta on minulle ensisijaisesti hyvän mielen tuoja. Lähden mielelläni treeneihin, sillä tiedän, että sitä kautta tulee kokonaisvaltaisesti parempi fiilis.

Lähikuvassa Anita ja ravinto

 En ole ikinä ollut tarkka syömisistäni ja olen laittanut suustani alas mitä on juuri silloin tehnyt mieli. Pidän myös perus kotiruuasta ja olen nälkäinen noin 4 tunnin välein, joten usein syöminen on tuttua. Rakastan herkkuja ja roskaruokaa ja voisin elää hampurilaisilla, ranskalaisilla, jäätelöllä ja täytekakuilla. Karkkeja en oikeastaan syö, mutta suklaata menee alas sitäkin enemmän.

Suurin haaste LadyPowerin aikana itselleni onkin ruokavalion muuttaminen. Joitakin pieniä muutoksia olen ruokavalioon tehnyt jo ennen haasteen alkua, kuten alkanut syömään kerran viikossa kasvisruokaa, mutta suurin haasteeni tulee olemaan ruokavalion toteutus. Haaste on lähtenyt hyvin käyntiin ja herkut ovat jääneet kokonaan pois. Aluksi makeanhimoa oli vaikea kestää, mutta nyt se on onneksi jo tasoittunut ja pystyn kävelemään mutakakkujen ohi kuolaamatta.

En ole valmis kokonaan luopumaan esimerkiksi ulkona syömisestä, mutta ravintolassakin pyrin valitsemaan hieman paremmin ruokavaliooni sopivaa ruokaa. Uskon, että kun pyrin muuten syömään ruokavalioni mukaan voin kerran viikossa syödä vaikka pihvin ja perunoita tai salaatin ravintolassa laskeskelematta ravintoarvoja. Olen kuitenkin pyrkinyt olemaan syömättä ollenkaan makeita herkkuja, sillä sitten joudun taas vieroittautumaan niistä uudelleen. Proteiinipatukat menevät tällä hetkellä herkuista, joten niitä tulee muutamia kertoja viikossa syötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti