lauantai 18. toukokuuta 2013

Grilliruokaa + shoppailua + balettia = mahtava lauantai

Tänään on ollut ihan superkivapäivä ja oon ehtinyt tekemään kaikenlaista. Lähdin heti herättyäni kaupungille kiertelemään ja katselemaan ravintolapäivän menoa, sekä käymään Sokoksen asiakasomistajapäivillä. Sokkarilta mukaan lähti muutama hyödyllinen asia eli uv-suojan sisältävä hoitosuihke hiuksille ja vaalennusväri. Huomenna olisi tarkoitus kokeille värjätä itse juurikasvu pois. Vähän pelottaa mitä koko hommasta tulee kun käyn yleensä kampaajalla, joten wish me luck etten huomenna omista porkkanan väristä juurikasvua...


Kaupungilta mentiin tyttöporukalla grillailemaan ja katsomaan peliä. En erityisemmin seuraa urheilua, mutta voin sitä seurassa katsoa mikäli muita kiinnostaa. Ainoat urheilulaji, jota oikeasti katson televisiosta silmä kovana on cheerleading ja sitäkin harvemmin on tarjolla Suomen televisiosta.


Olin aikaisemmin bongannut kadulla mainoksia Kansallisbaletti tanssii kaikille ilmasnäytöksestä Hartwall-areenalla, mutta en ollut lippuja hankkinut, kun en ollut vielä varma lauantain tarkemmasta suunnitelmasta. Päätin oikeastaan vasta iltapäivällä lähteä katsomaan näytöstä ja meinasi tulla hieman kiire ehtiä koko näytökseen. Kävin pikaisesti kotona vaihtamassa vaatteet, koska halusin laittaa vähän "parempaa" päälle esitykseen. Tykkään aina laittautua kun siihen on vähänkin syytä ja mikä olisi parempi syy kuin baletti!

Kansallisbaletti tanssii kaikille

Ennakkolippuja oli osa jäänyt lunastamatta, joten pääsimme vaihtamaan paremmille paikoilla. Paikassa oli kuitenkin screenit, joten vähintään niiltä olisi nähnyt vaikka olisi istunut sivummassakin. Illan aikan esitettiin yli kahden tunnin ajan palasia eri esityksistä. Iltaa juonsi Marco Bjurström ja piti katsojat mukana siinä mistä baletista ja mitä kohtauksia esitettiin. Välissä oli myös kaksi lyhyttä ooppera esitystä. Ihan mielenkiintoista, sillä en ole oopperaa ikinä käynyt katsomassa.


Ilta oli mitä mahtavin ja samalla sai kuvaa siitä mitä on ohjelmistossa. Tietysti ohjelmanumerot olivat hieman irrallisia kun tarinaan ei välttämättä päässyt sisään vain yhden kohtauksen aikana. Omat lempparini illan aikana olivat ehdottomasti LumikuningatarIn The Middle, Somewhat Elevated ja illan viimeinen esitys, jonka nimeä en millään saa kaivettua muististani. 
Lumikuningattaressa satumainen tunnelma välittyi hienosti yleisöön niistä muutamista kohtauksista, jotka esitettiin. Tarinaan pääsi hyvin mukaan, vaikka kyseessä olikin vain yksi kohtaus. Mielenkiintoinen kontrasti tuli tekniikan ja baletin sekoittamisesta - Lumikuningatar nimittäin liikkui osan ajasta Segweyllä. Lumikuningatar vaikutti "koko perheen" baletilta eli varmasti myös nuoremmat tai vähän vanhemmatkin viihtyvät tulkittavan tarinan parissa ja pääsevät mukaan taianomaiseen, viehättävään tunnelmaan. Voin veikata, että aivan pienille katsojille teos voi olla jopa todella jännittävä. Lumikuningatar on myös pitkästä aikaa aivan kotimainen koko illan teos ja se on ollut mahtava yleisömenestys. Esityksessä oli pätkä, jossa tanssijat ovat jonossa ja tekevät liikkeitä jatkuvasti eri kaanoneissa. Kohta oli hypnoottista katsottavaa ja sen olisi toivonut jatkuvan pidempään. Näkemäni perusteella voisin suositella balettia kenelle tahansa. 


In the middle, somewhat elevated on aivan erityyppinen teos, jossa vahvat liikkeet ja musiikki vievät mukanaan. Lyhyestä pätkästä, joka esityksestä nähtiin ei voi vielä syvällisempää analyysiä tehdä, mutta kyseinen teos on ehdottomasti nyt omalla "must see" listallani.

Harmittaa, että viimeisimmän esityksen nimi meni jotenkin ohi, sillä se oli illan lempparini. Musiikki tempasi mukaansa ja teki mieli nousta seisomaan ja alkaa tanssia omalla paikallaan! Yleisökin tosin pääsi lavalle mukaan jammailemaan tanssijoiden kanssa, itse vain istuin niin kaukana ettei ollut mitään mahdollisuutta tulla valituksi. Yritän selvitellä teoksen nimen tai jos joku tietää vinkatkaa mulle niin voi varata heti liput!

Ilmainen kesäbalettikiertue

Kesällä 2013 järjestetään kesäkiertue, jossa kansallisbaletin tanssijat tanssivat ilmaisnäytöksissä eri puolella Suomea. Suosittelen ehdottomasti menemään, sillä kun vielä ilmaiseksi pääsee ei ole mitään menetettävää, vaikka kokeilisikin jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti