maanantai 20. toukokuuta 2013

Ensimmäinen ja toinen LadyPower haaste

LadyPowerin aikana tosiaan tulee noin kerran kuussa uusi haaste, jossa parhaat palkitaan. Ensimmäinen haaste oli itselleni vähän pettymys, koska siinä kilpailtiin painonpudotuksesta. Päätin jättää osallistumatta haasteeseen ja otin omaksi tavoitteekseni ensimmäisen kuukauden aikana aloittaa ruokavalion seuraaminen ja opetella tekemään saliohjelmaani kuuluvat liikkeitä oikeaoppisesti ja puhtaasti. Ensimmäisen kuukauden aikana tavoitteena oli myös kasvattaa hieman painoja kun liikkeet ensin sujuvat ja saada lisää lihasta. Muutamien liikkeiden toteutus aiheuttaa vielä hankaluuksia (mm. ranskalainen punnerrus taljalla on haastava), mutta useimmissa olen saanut painoja jo nostettua. Olen myös saanut muutaman kommentin siitä, että lihasta on myös tullut eli ensimmäisen haasteen aikana saavutin omia tavoitteitani.



Seuraavan kuukauden ajan pyörii useampikin haaste, joista itselleni kiinnostavimmat ovat kulutetut kalorit ja voima haaste. Kulutetuissa kaloreissa on ideana pitää sykemittaria kiinni vaikka koko ajan ja laskea kuinka paljon kuluttaa. Kuun lopuksi huikein kuluttaja palkitaan. Itseäni ainakin kiinnostaa minkä verran kulutan jo ihan vain töissä istumalla ja ajatustyötä tekemällä, joten olisi mielenkiintoista pitää mittaria ainakin yhden päivän. Ihan kaikkialle en kyllä kuukauden aikana aio sykemittarin kanssa kuitenkaan mennä, mutta on ihan hauska tietää arvioitua kulutusmääriä ja verrata sitä ruuan kautta tuleviin määriin. Ainut ongelma tässä on, etten omista sykemittaria... Toivottavasti jostain saisin sellaisen lainaan tai sitten se on vaa kipiteltävä kauppaan ostamaan.



Toisena haasteena on voima haaste, jossa tehdään jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto ja mitataan yhteistulos nyt ja haasteen lopussa. Kovin yhteistuloksen parantaja palkitaan. Ymmärtääkseni jokaisessa liikkeessä yksi kerta riittää eli yhden kerran kun jaksaa superpainoilla tehdä niin pitäisi riittää. Maastaveto liikkeen vähän huolestuttaa, sillä selkäni ei ole ihan parhaimmassa kunnossa. Todennäköisesti siinä liikkeessä on vaan pakko tehdä ihan minipainoilla ja lisätä niitä sitten maltillisesti

LadyPower voimahaasteen alkutulokset

Kävimme tänään yhdessä Maijan kanssa salilla ottamassa alkutulokset ja vetämässä samalla treenin. Tälläiselle aloittelevalle salilla kävijälle oli hyödyksi saada toinen auttamaan ja kannustamaan. Maastavetoa ja penkkipunnerrusta tangolla en ollut tehnyt ollenkaan, joten Maija neuvoi tekniikat ja lämmiteltiin pienillä painoilla ja harjoittelin tekniikkaa. Tuntui vaikealta arvioida kuinka paljon painoa voisi laittaa kun kyseessä oli kuitenkin vain yksi kerta kun liike pitäisi suorittaa painolla kun normaalisti teen toistoja 10-25 liikkeestä riippuen. Toisesta oli hyötyä  myös siinä, että toinen oli varmistamassa, jolloin uskalsi oikeasti laittaa lisää painoa kun ei tarvinnut pelätä lysähtävänsä painon alle. Ainakin itselleni myös Maijan kannustus sai minuun uutta puhtia, sillä itse epäilin aluksi etten jaksa ehkä nostaa tangon lisäksi kuin muutaman kilon lisää painoa, mutta yllättäen en ollutkaan niin heikko kuin kuvittelin. Jotenkin vain kuulostaa hurjalta nostaa useita kymmeniä kiloja. Hassua toisaalta, että salilla oman painonsa verran nostaminen tuntuu hullulta, mutta treeneissä nostelen säännöllisesti muita samankokoisia ihmisiä! Tietysti silloin nostaminen ei tapahdu yksin ja tekniikat ovat tutumpia, mutta kuitenkin.
Kädet ovat rakoilla ja reidet huutavat hoosiannaa, joten huomenna ei varmasti kovin sulavasti kävellä. Olen kuitenkin ylpeä suorituksestani ja siitä, että nostin oman painoni verran. Nyt on kova treeni-into päällä, että saisin kuukauden päästä paremmat tulokset. Ajattelin vähän selvitellä millaisia muutoksia voisi pitää tavoitteena ja luoda sitten itselleen melko korkealle tähtäävät tavoitteet, jotta voin motivoida itseäni joka treeneissä tähtäämään kohti niitä. Todennäköisesti tavoitteiden lisäksi asetan itselleni jotkin vähimmäismäärät mihin haluan vähintään päästä ja lopullisen suorituksen olisi tarkoitus olla jotain näiden väliltä. Mielellään tietenkin välin yläpäässä.

Tulokset:
Maastaveto: 52 kg
Jalkakyykky: 53 kg
Penkkipunnerrus: 30 kg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti