tiistai 14. toukokuuta 2013

Googlen timelapse-projekti

Google julkaisi viime viikolla uuden Timelapse projektinsa, jossa voidaan sateliittikuvien avulla hahmottaa miten ihminen on muokannut maapalloa noin kolmen vuosikymmenen aikana. 

Google toteaa virallisessa blogissaan "We believe this is the most comprehensive picture of our changing planet ever made available to the public." Tästä kommentista olen ehdottomasti samaa mieltä. Ihmisen on hankala hahmottaa kaukana tapahtuvia asioita, joista ei ole mitään konkreettista todistetta. Katselin muutamia valittuja kuvasarjoja esimerkiksi sademetsien katoamisesta ja totesin ehkä ensimmäistä kertaa hyvinkin konkreettisesti millaista tuhoa ihminen saa halutessaan aikaan. Tietysti on mahdotonta sanoa millaiset vaikutukset yhdellä alueella tai asialla on koko muuhun maapalloon, mutta hieman  huolestuttavalta silti näyttää. Toivottavasti asioiden konkreettinen näkeminen saattaisi vaikuttaa edes muutamaan ihmiseen ja saada nämä miettimään valintojaan ja ehkä muuttamaan joitain tapojaan. Toki tärkeää on myös itseni miettiä omia valintojani ja mitä voisin ehkä tulevaisuudessa tehdä toisin.

En itsekään ole mikään ekologisen elämän edelläkävijä ja malliesimerkki, mutta yritän pikkuhiljaa muuttaa elämäntyyliäni. Pyrin tekemään tämän niin etten joudu luopumaan minulle tärkeistä asioista. En ole valmis luopumaan kaikista mukavuuksistani vaan haluan edelleenkin lämmittää kotiani ja joskus ottaa taksin bussin sijasta. Uskon kuitenkin, että myös pienet muutokset ovat tärkeitä ja pienistä puroista tulee lopulta isompi virta. Eli parempia arjen pikkupäätöksiä tekemään!

P.s. Jotta ei menisi ihan paasaamiseksi... Tuolla Timelapsella on muutenkin hauska leikkiä ja katsoa vaikka miten oma kotikaupunki on kehittynyt vuosien aikana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti