tiistai 3. helmikuuta 2015

Pikavisiitti Belgiaan - tekemistä Brysselissä ja lähistöllä

Viime viikolla tuli tehtyä pikavisiitti Brysseliin ja pienistä vastoinkäymisistä huolimatta pääsin lopulta perille vain muutamia tunteja myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Pientä stressiä aiheutti kun lähtö edeltävänä iltana puhelimeen saapui viesti jatkolennon peruuntumisesta minuuttilleen samaan aikaan kun yhtiön asiakaspalvelu sulkeutui. Seuraavana aamuna siis lentokentällä ilman tietoa siitä mitä kautta ja millä pääsisin perille. Lentokentällä kaikki sujui kuitenkin mukavasti ja minut reititettiin uudelleen lentämään Hampurin kautta. Lumen takia Euroopan kentillä näytti kuitenkin olevan ongelmia, sillä myös Hampurin jatkolento myöhästyi, mutta tämä ei haitannut, sillä sain otettua lentokentällä torkut.

Vähän tärisytti potkurin vieressä istuessa

Nähtävää ja hyvä huomioida Belgiassa

Brysselissä on tullut käytyä myös kerran aikaisemmin eli tällä kertaa perus nähtävyydet saivat jäädä kiertämättä. Atomiumista oli viime kerralta hauskat muistot, joten sinne kannattaa suunnata mikäli haluaa katsella kaupunkia yläpuolelta. Manneken pis patsas oli kyllä suoraan sanottuna pettymys, sillä patsas oli niin pikkuriikkinen, että ilman aasialaisturistien laumaa veikkaan, ettemme olisi koko poikaa havainneet vaan kävelleet ohitse.

Sunnuntaisin kaupat ja suurin osa ravintoloista on kiinni eli shoppailut voi unohtaa ja ravintolaakin etsiä kissojen ja koirien kanssa. Asuin matkani ajan ystäväni luona, joten hamstrasimme lauantaina leipomosta ja kaupasta ruokaa jääkaappiin.

Sunnuntai olikin varattu meillä museokäynnille ja suunnitelmissa oli käydä katsomassa Hortamuseum. Puolen tunnin jonotuksen jälkeen päätettiin luovuttaa ja vaihtaa museota, sillä vaikka lämpötila olikin plussan puolella ei vielä voinut ulkona seisoskelusta nauttia.

Ihasteltiin Hortamuseumia ulkoa

Suuntasimme siis kohti Royal Museum of Fine Artsia. Rakennuksen sisältä löytyi useampi museo, johon nuoret (alle 26) pääsivät sisään kaikkiin 3e. Ei siis todellakaan paha hinta. Suuntasimme ensin katsomaan Magritten museumia, josta ainakin itselle jäi hieman ristiriitaiset fiilikset. Osa teoksista oli mielenkiintoisia, mutta ehkä surrealistinen kuvaus ja ihmisen tiedostomattoman sielunelämän kuvauksien katsominen ei ollut se aivan oma juttu. Muutamasta hienosta ja omasta lemppariteoksesta tuli ostettua kotiin viemisiksi kortit, joita on tarkoitus käyttää kirjanmerkkinä. Kävimme myös katsomassa Old masters nimistä osuutta, josta löytyi hieman perinteisempiä maalauksia.

Ratikkaa odotellessa

Grand Place aukion poikki tuli käveltyä vierailun aikana useamman kerran ja komealtahan tuo näytti. Viereisiltä kaduilta löytyy myös paljon suklaakauppoja ja niistä tulikin ostettua tuliaisia. Jälkkäriksi ostettiin myös aivan ihanasta kaupasta macarone-leivoksia. Nam!

Grand Placa
Jälkkäriä kämpillä

Shoppailu

Brysselistä löytyy keskustan lähettyviltä monia kauppoja, jossa voi shoppailla niin vaatteita kuin suklaatakin. Yhden päivän vierailustani vietimme kuitenkin outlet-kylässä Maasmechelen Villagessa noin parin tunnin ajomatkan päässä Brysselistä. Paikkaan on ilmaiset bussikuljetukset Grand Placen lähettyviltä. 


Outlet-kylästä tuli tehtyä loistavia löytöjä mm. Calvin Kleinin alusvaate kaupasta. Niken outlet tuotti pettymyksen vaikka yhdet urheilurintsikat sieltä lähtivätkin mukaan. Myös muita ihania löytyjä tarttui mukaan ja tulikin säästettyä rahaa vaikka millä mitalla (tietysti säästö lasketaan sen mukaan kuinka paljon saa alennusta, ei sen mukaa paljon olisi säästänyt jos ei olisi ostanut tavaroita).

Outlet-kylä muistutti oikeasti pientä kylää

Matkaoppaana toiminut ystäväni oli hehkuttanut outlet-kylää myös yhden asian takia: Ellis Gourmet Burgerin. Ei siis ollut epäilystäkään siitä mihin suuntasimme nälän yllättäessä. Muutaman päivän aikana oli ehtinyt jo tottua hieman tympeään asiakaspalveluun, mutta tässä paikassa kaikki oli toista maata. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä ja kyllä, ne burgerit olivat loistavan hyviä.


Päädyin valitsemana kolme miniburgeria yhden ison sijasta, jossa pääsi maistamaan useampaa. Koska kyse oli lounaasta ei vielä kovin suuri nälkä ollut ja päätimme jakaa ranskalaiskipon. Burgerit olivat sen verran täyttäviä ettei jakamisenkaan jälkeen jäänyt nälkä. Pöydissä olleet lasiset ketchuppi-pullot olivat kauniit katsella ja aloin hieman himoita sellaista myös kotii kunnes tuli eteen käytännön ongelma: pullosta ei saanut ketsuppia ulos, sillä sitä ei voinut puristaa! Siellä sitten kaiveltiin tikun kanssa ketsuppia ulos...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti