torstai 5. helmikuuta 2015

Hyvää lukemista - Katherine Pancol: Krokotiilin keltaiset silmät

Matkalla täytyy olla ehdottomasti mukana matkalukemista, joten reissuvalmisteluihin kuului olennaisena osana Pocket Shopissa vieraileminen ja pokkarin ostaminen. Pancolin kirjoja olen jo monta kertaa vilkuillut kirjastossa, mutta harmillisesti paikalla ei ikinä ole sattunut olemaan sarjan ensimmäistä kirjaa: krokotiilin keltaiset silmät. Päätin siis napata kirjan mukaani matkalukemiseksi ja parempaa valintaa en olisi voinut tehdä. Kirjaa ei olisi millään malttanut laskea kädestään ja aika lentokentällä ja koneessa meni pitkälti nenä kiinni kirjassa.


"Se on tarina ihmisitä, naisista ja miehistä. Siitä mitä olemme, mitä haluaisimme olla ja millaisiksi saatamme jotain päivänä tulla". 

Kirjan henkilöhahmot olivat niin käsin kosketeltavia, että välillä olisi tehnyt mieli ravistella henkilöä ja antaa muutama elämänohje. Henkilöiden valinnat ja toimet myös ärsyttivät ja toisaalta toivat samalla näkökulmaa ihmisyyteen ja valintoihin, joita tehdään. 

Kirjassa oli sopivissa määrin siroteltu erilaisia kohtaloita ja sattumia, jotka loivat jopa hieman mystistä tunnelmaa ja muistuttivat siitä, miten elämässä yllätys voi odottaa aivan nurkan takana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti