tiistai 10. maaliskuuta 2015

Naisten Pankin vuosijuhla - ajateltavaa ja mielenkiintoisia puheita

Naisten Pankki edistää kehitysmaissa naisten mahdollisuuksia toimeentuloon mm. yrittäjyyskoulutuksen ja kyläpankkien avulla samalla edistäen ihmisoikeuksia. Tänään tätä merkityksellistä työtä juhlittiin vuosijuhlan merkeissä. Odotin illan olevan mielenkiintoinen, mutta se onnistuikin jopa ylittämään omat odotukseni koskettavien puheiden merkeissä.


Erityisesti Helena Rannan puhe aiheesta Pahuuden kasvot sai palan nousemaan kurkkuun. Ranta kertoi omista kokemuksistaan ja työnsä kautta kohtaamastaan pahuudesta. Erityisesti mieleen jäi myös hänen esille nostamansa aihe kuolleiden ihmisoikeuksista, kuten siitä, että ihmisillä tulisi olla oikeus tulla haudatuksi. 

*Viittaus

Pelkästään pahuuden anatomiaa ei kuitenkaan pelkästään pohdittu vaan myös hyvyyden kasvoja ja erityisesti juhlittiin Naisten Pankin kautta saatuja onnistumisia. 

Tärkeimmäksi asiaksi jäi mieleen idea siitä, miten autetaan yhtä naista kerrallaan, mutta vaikutetaan samalla myös perheeseen ja yhteisöön. Köyhissä maissa ja perheissä on usein ongelmana, että miehet käyttävät kotitalouden varoista esimerkiksi 20 % alkoholiin ja prostituutioon ja 4 % koulutukseen. Oman rahan ansaitseminen auttaa naista suuntaamaan varoja perheen tarpeisiin ja toimeentulon varmistamiseen. 

Tarinoiden ja faktan lisäksi oli ohjelmassa myös hieman kevyempää tarjontaa, kuten Pohjalaisten osakuntien laulajien musiikkia. Erityisesti omaan mieleen oli sovitus kappaleesta Double Trouble (tähän ehkä hieman vaikutti se, että kuoro laulaa saman kappaleen Harry Potter leffassa...).

Tarjolla oli myös Lautasellinen Iloa -keittokirjasta poimituista resepteistä koostuva maukas buffet. Kirja jäi tällä kertaa ostamatta kotiin, sillä innostuimme kokeilemaan onnea arpajaispöydässä. Sen verran hyviä olivat kuitenkin ruuat, että omaankin kirjahyllyyn voisi tämän opuksen ostaa tai ystävälle lahjaksi. Sitten tarvitsisikin enään löytää kiinnostusta kokkailuun...

Lopuksi lainaus käsiohjelmasta
"Kekseliäisyyttä ja sitkeyttä tarvitaan vaikeuksien keskellä, ilo rohkaisee jatkamaan, keskinäinen kunnioitus ja yhteenkuuluvuus auttavat eteenpäin, toivo muuttuu todeksi tekojen kautta, läpinäkyvyys synnyttää luottamusta"

Mukaan Naisten Pankin toimintaan?

Tutkiskelin hieman eri vaihtoehtoja olla mukana tukemassa toimintaa. 
Mikäli kuukausilahjoittaminen sopii voi ryhtyä bisnessenkeliksi, jolloin lahjoitat itse valitsemasi summan rahaa kerran kuukaudessa. Myös yksittäisiä lahjoituksia voi tehdä verkkosivuilla, jollei kuukausilahjoittaminen ole mahdollista.

Lahjoittamisen lisäksi tai sijasta voi toimintaan tulla mukaan myös muuten. Naisten Pankin vapaaehtoistoiminnan sivuilta löytyi mm. monia mielenkiintoisia projekteja.

--------------------------------------------------------------------------------
*Viittaus
Tämän kuvan tilalla oli ennen toinen kuva. Edellisessä kuvassa olleen sliden sisältö herätti hyviä kommentteja siitä, mihin ja keneen tulisi uskoa ja miten lähteitä kannattaa aina tarkistaa. Kuva vei kuitenkin keskustelun täysin pois itse aiheesta eli Naisten Pankista, eikä mielestäni toiminut näin ollen kuvituskuvana tälle jutulle. Tämän takia vaihdon kuvan uuteen kuvaan, joka toivottavasti tukee paremmin tekstiä. Tämän jutun pointtina ei nimittäin ollut kriittinen medialukutaito vaan kertoa mahtavaa työtä tekevästä Naisten Pankista ja liikuttavan mielenkiintoisesta vuosijuhlasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti