torstai 30. tammikuuta 2014

Fiiliksiä vegaanihaasteesta

Tammikuu ja vegaanihaaste on melkein ohi. Kuukausi meni yllättävän helposti ja nopeasti eikä lihaa tullut vielä kertaakaan ikävä. Muutaman kerran ei vegaanisia vaihtoehtoja ollut tarjolla ja oli päätettävä syökö vai jättääkö syömättä kokonaan ja päädyin syömisen kannalle. Ihan siis täysin vegaanisesti ei tämä kuukausi mennyt. Kasvisruokavaliota jo kokeilleena ei lihan pois jättäminen tuntunut enää kovin vaikealta. Kananmunien ja maitotuotteiden välttely sen sijaan osoittautui olevan melko haastavaa ravintolaruuan ja valmisruokien osalta. Suurimmassa osassa paikoista, joissa normaalisti käyn syömässä tai hakemassa eväitä ja välipalaa ei ollut tarjolla yhtään vegaanista vaihtoehtoa, mikä oli suuri pettymys. Tässä olisi monelle ravintolalle hyvä paikka kehittää tarjontaansa.



Yllätyksenä tuli myös se miten helppoa ja hyvää ruokaa tuli tämän kuukauden aikana syötyä. Soijasta tuli tehtyä lihapullia ja kastikkeita ja bataattiranskalaisista tuli uusi hittiruoka. Kuukauden jälkeen tuntuukin siltä, että ainakin liha ja maitotuotteet alkavat jäädä luonnollisesti yhä enemmän pois ruokavaliosta. Olen myös yhä enemmän miettinyt eläintuotantoa ja tutustunut siihen tarkemmin. Suurimmalle osalle tekisi varmasti hyvää ottaa hieman selvää asioista ja pohtia uudelleen myös omia valintojaan. Totesin myös, ettei liha ole oikeastaan hyvää vaan lihasta saadaan tekemällä hyvää. Tämä voi tietysti olla makukysymys, mutta esimerkiksi broilerin suosio lähti Suomessa kasvuun kun hunajamarinoidut fileet keksittiin. Harvempi meistä siis vetelee lihaa maustamattomana.


Tässä vielä linkit muutamaan uuteen lempparireseptiini:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti