lauantai 10. tammikuuta 2015

Viikonloppu tekemistä: Roadtrip Hämeenlinnaan

Välillä on hauska vain valita jokin paikkakunta ja mennä käymään katselemassa ympärilleen. Viime viikonloppuna suuntasimme käväisemään Iittalassa ja Hämeenlinnassa pikkuteiden maisemareitin kautta.

Ensimmäisenä pysähdyspaikkana toimi Tuulonen, jonka tarjonta oli sitten viime näkemän huomattavasti kasvanut. Paikasta löytyi myös edullinen ja herkullinen leipomon kahvila Laurell, jonne suuntasimme aamupäiväkahville ABC-ketjuravintolan sijaan. Mikäli Tuulosessa pysähdyt kannattaa suunnata rakennuksen keskivaiheille syömään.

Syötiin niin nopeasti, että kuvattavaksi jäi vain lautasliina.

Jurassic Park herää eloon?

Tämä söpö kyltti jäi tällä kertaa kauppaan

Tuulosessa sijaitsi myös Laatuoutlet, jossa oli mm. Guess:n Luhdan jne tuotteita Outlet hinnoin. Mukaan tarttui Moomin matkatyyny. Normaalia hintaa ei tietänkään tullut tarkitettua, mutta haluan vahvasti uskoa, että sain tämän halvemmalla. Seuraavaa pidempää matkaa odotellessa.


Iittalan Lasimäki

Tuulosesta matka jatkui kohti Iittalaa, jossa pysähdyspaikkana oli Iittalan Lasimäki. Suuntasimme aluksi kiertämään läpi design-museon, jossa oli näytillä eri tuotteita ajan varrelta, sekä lasinpuhalluksessa käytettyjä työkaluja.

Paikassa oli ylä- ja alakerta eikä hissiä, joten paikka ei sovellu liikuntarajoitteisille (paitsi alakerta).


Lasimäellä oli myös mm. Kultasuklaan myymälä, josta käytiin hakemassa matkaevästä ja tuliaisia. Lopuksi oli tietysti käytävä Iittalan Outletissa napsimassa mukaan tavaraa ostoskärryjen kanssa.


Ravintola Hämeenlinnassa

Iittalasta matka jatkui Hämeenlinnaan, jossa itse linna käytiin katsomassa vain auton sisäpuolelta hirveän myräkän takia. Ruokapaikaksi olimme valinneet Kellariravintola Hällän, joka osoittautui hinta-laatusuhteeltaan loistavaksi paikaksi. 



Ravintola oli viihtyisä ja tunnelmallinen ja palvelu oli ripeää ja ystävällistä. Myöskään itse ruokia ei tarvinnut odotella kauaa ja ruoka oli erittäin herkullista. Annokset olivat vain niin jättimäisiä, että tilaa ei enää jäänyt suunnitellulle jälkiruualle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti