torstai 9. lokakuuta 2014

Lihaton lokakuu: Kasvisruokaa ravintolasta: Helsingin Memphis

Lokakuu tuli ja Docventuresin pojilta tämän vuoden lihaton lokakuu haaste. Tammikuussa kokeilin vegaanista ruokavaliota, mutta nyt mennään tämä kuukausi ilman punaista lihaa ja yritetään myös useampina päivinä olla syömättä lihaa ylipäätänsä. Tavoitteena siis yrittää jatkaa kokonaisvaltaista projektia lihansyönnin vähentämisestä ja pysyä tässä etenemissuunnitelmassa.

Jotakin erityishauskaa halusin kuitenkin lihattomalle lokakuulle järjestää, joten päätin käydä ainakin muutaman kerran ravintolassa testaamassa millaisia lihattomia vaihtoehtoja on tarjolla.

Pitkästä aikaa tuli suunnattua Memphisiin, jonka ruokalista oli uudistunut sitten viime kerran. Uudistustunut ruokalista miellytti myös kasvissyöjää, sillä listalla oli kasvisburgeri soijapihvillä. Kukaan kasvissyöjä ystäni ei syö kasvispihviä (tiedätte sen koulusta muistuttavan hieman makean porkkanaa sisältävän pihvin) hampurilaisen välissä, mikä on aivan ymmärrettävää, sillä kasvispihvi vain pilaa koko hampurilaisen idean. Kasvispihvistä ei myöskään ole vastinetta jauhlihapihville mikäli proteiinipitoisuutta vertaillaan. Mukavaa huomata, että vihdoin myös ravintolat ovat ymmärtäneet tämän ja keksineet parempia kasvishampparivastineita.


Hampurilaisissa parasta ovat erilaiset kastikkeet ja Memphisin hampurilaisessa niitä oli sopivasti. Bataattiranskalaiset sopivat annokseen paremmin kuin hyvin samoin kun hampparin väliin läntätyt rehut. Mikäli hampparihammasta kolottaa ja haluat kasvisvaihtoehdon on Memphis harkitsemisen arvoinen kohde.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti