torstai 23. lokakuuta 2014

Akrojoogaa kokeilemassa alkeis -workshopissa

Viime sunnuntaina reissasin Hyvinkäälle AcroYoga alkeisworkshopiin, joka osoittautui vielä odotettua hauskemmaksi ja mahtavammaksi kokemukseksi. Workshop kesti kolme tuntia ja tänä aikana pääsi hyvin akrojoogan perusteisiin kiinni.


Aluksi lämmiteltiin yhdessä, mutta vielä jokainen yksin omalla matollaan. Lämmittelyssäkin sai jo tutustu ihan uusiin lihaksiin, sillä esimerkiksi alaskatsovasta koirasta punnertaminen nenä kiinni maahan ei ollut kovinkaan helppoa. 

Lämmittelyn aloitettiin harjoitteiden tekeminen parin kanssa. Harjoitteiden avulla totuteltiin toisen painoon jalkojen päälle, harjoiteltiin oikeita kulmia käsille ja jaloille, sekä tehtiin erilaisia spottausharjoitteita. 


Harjoitteiden jälkeen siirryttiin kokeilemaan itse lentämistä 3 hengen ryhmissä, jolloin yhdessä ryhmässä oli aina base, flyer ja spotter. Paikkoja ja ryhmiä vaihdeltiin säännöllisesti eli perusteet oppi kaikesta. Kokeilimme myös ns. terapeuttista lentämistä. 

Täällä voisi istuskella pidempäänkin

Workshop lopetettiin noin 15 minuutin thaihieronnalla parin kanssa. Oli hauska oppia taustoja ja perusteita hierontatyylistä, joka on sanana lähinnä tuttu muista yhteyksistä. Hieronta oli mukavan rentouttava lopetus harjoittelulle, vaikka seuraavana päivänä tuntui siitä huolimatta, että oli testailtu uutta lajia.


Kolme tuntia kului hujauksessa, sillä workshopissa oli todella mahtavaa. Jäin myös totaalisesti koukkuun lajiin heti ensimmäisen kerran jälkeen, joten ystäväni saavat jatkossakin varautua siihen, että hätistelen heitä treenaamaan  kanssani. Pompin vielä kotonakin innosta viime sunnuntaina ja olisi tehnyt mieli kokeilla kaikkea heti uudestaan eikä nukkua ollenkaan. 

Cheerleadingin harrastustausta oli myös hyötyä akrojoogassa, sillä lajeissa on yhtymäkohtia vaikkakin ne ovat lopulta melko erilaisia. Spottaaminen tuntui helpolta ja varmalta, kun siihen on tottunut treeneissä kahdeksan vuoden aikana. Oli myös helppo ymmärtää nostojen perusteet eli nousijan on oltava tiukkana pakettina ja mahdollisimman paikallaan ja basen pitää pitää raajat suorina. Oli kuitenkin todella erilaista maata selällään nostamassa toista jalkojen päälle sen sijaan, että nostat ihmisen käsien päälle. 

Harmillisesti acroyoga viikkotunti Shantissa osuu päällekkäin valmentamisen kanssa, joten en pääse siellä nyt syyskaudella käymään kuin muutaman satunnaisena kertana ehkä. Kaikenlaista toimintaa kuten jameja näytetään kuitenkin järjestettävän melko aktiivisesti, joten suunnitelmissa on käydä niissä silloin kuin jaksamista riittää. Lauantaina olisi seuraavat jamit, mutta flunssa pukkaa ikävästi päälle. Voi siis olla, että viikonloppu menee lepäillessä.

Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan acroyogan tsekkaa Timo Kurvin sivut sekä etsi löytyykö facebookista akroyoga ryhmää omalla paikkakunnallasi.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti