torstai 24. lokakuuta 2013

Ponnistuvoiman lisääminen ja toe touch hypyn parantaminen

Yhtenä tavoitteenani on jo pidempään ollut ponnistuvoiman lisääminen ja myös yksittäisten hyppyjen korkeuden lisääminen ja teknisesti parempi suoritus. Toe touch hyppy on itselleni todella haastava tapaus ja suurimmat ongelmakohdat tällä hetkellä ovat jalkojen ja keskivartalon kanssa. Jännitän jalkoja hypätessä niin paljon suoraksi, etteivät ne lennä tarpeeksi korkealle ja hyppy on räväkän sijaan jäykkä. Lisäksi selkäni ei ole hypätessä suorana vaan peppu työntyy taakse jolloin hyppy suuntautuu alaspäin.

Tässä vielä kuva selventämään eli ensimmäinen hyppy sivusta katsottuna on hyppyni nyt ja toinen kuva se millainen sen pitäisi olla. Jälkimmäiseen siis tähdätään seuraavien harjoitusten avulla.

Käyn ensiksi läpi ponnistuvoimaa lisääviä harjoituksia, joita voi tehdä esim. salilla ja joiden tarkoituksena olisi lisätä lihasvoimaa, räjähtävyyttä ja tätä kautta korkeutta hyppyihin. Muista ennen liikkeitä lämmittely!

Maastaveto - kehittää etu- ja takareisiä, pakaroita ja keskivartaloa. Oikea suoritustekniikka pitää hanskata ja tämä liike on itselleni vieläkin välillä hankala. Kannattaa siis ensin harjoitella tekniikka esimerkiksi avustajan kanssa ja sitten vasta laittaa painoa.

Depth jump


Ideana on siis astua alas tasolta hypätä räjähtävästi ilmaan heti kun jalat koskevat maahan. Kannattaa valita sopivan korkuinen taso, josta astutaan alas. Ideana ei siis ole kasvattaa matkaa mahdottomasti.

Bulgarian split squat



Venyvyyttä ja voimaa samalla liikkeellä.


Teen kyseisen harjoituksen kerran eli maksimipainoilla. Aluksi olen tehnyt 20 toiston sarjat, joissa 10 kerralla nousen varpaille asti. Alkuperäisessä ohjeessa oli 50 kertaa eli 3 x 10 varpaille nousua ja 2 x 10 ei varpaille nousua. 

Toe touch



Videossa on monia hyviä vinkkejä yhdessä. Henkilökohtaisesti olen eri mieltä siitä, että 30 minuutin juokseminen parantaisi hyppyjä, sillä juokseminen on hajottavaa (asiasta esim Hormonitasapaino kirjassa lisää). Lämmittelyssäkin voisi keskittyä hyppimiseen esim. x-hyppyjä, kyykkyhyppyjä ja "pogo jumppeja" Keskitytään kuitenkin nyt videon parhaaseen antiin.

0:50 Liike, jonka kanssa itselläni on ongelmia ja joka on tulossa seuraavaksi tehotreeniin. Lattialle makaamaan kuppiasentoon ja siitä toe touch hyppyasentoon.

1:36 Todella rankka harjoitus. Muista nojata eteen/käsiin.



Videolle pari ja kolmen hengen harjoituksia. Mielenkiintoista olisi kokeilla kuminauhojen kanssa ja erityisesti hyppytreeniin suunniteltujen kinetic bandsien kanssa.

Lyhyesti siis harjoitukset:
1. Jalanheitot sivuille - nopeat räjähtävät jalanheitot
2. Jalannostot - jalan nostaminen hitaasti esim. 123 ylös ja 4 vielä ihan vähän ylöspäin ja 5678 alas rauhassa jalkaa koko ajan kannatellen
3. Kuppiasennosta -> toe touchiin
4. Jalannostot istuen, nojaten eteen.
5. Venyttely



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti