maanantai 9. syyskuuta 2013

Leffavinkki: Drive

Sain viikonloppuna viimein aikaiseksi katsoa Driven kun sitä ovat monet ihmiset minulle kehuneet. Täytyy todeta, että elokuva oli kyllä kaikkien kehujen arvoinen. Vaikkeivat autot olisikaan lempiharrastuksesi kannattaa kyseiseen leffaan tarttua silti ennakkoluulottomasti. Tämän leffan näkemisen jälkeen tekee mielesi lähteä ajelulle Los Angelesin aurinkoisille kaduille tai yöllä kaupunkien valojen loistaessa.


Elokuvan parasta antia ovat hiljaisuudella pelaaminen ja kuvaus. Vaikka välillä puhetta on vähän kulkee elokuva silti eteenpäin eikä tylsää hetkeä todellakaan ole. Kuviin ja kohtauksiin uppoaa ja eläytyy ja elokuvan toivoisi vain jatkuvan, jotta voisi fiilistellä tunnelmia loputtomiin. Elokuva sisältää jonkun verran väkivaltaa jota en yleensä tykkää katsoa, mutta tällä kertaa tästä huolimatta suosittelen katsomaan leffan. Välillä täytyi tiukan paikan tullen pidättä henkeä ja muutamaan kertaan räpäyttää silmät vähän pidemmäksi aikaa kiinni jos veren näkeminen ei kovin kiinnosta. Juonesta en lähde tässä kertomaan tai kommentoimaan vaan jokainen katsokoot itse.
Tämän elokuvan jälkeen tuntuu hetken aikaa, että et pysty ajattelemaan selkästi etkä puhumaan vielä, sillä haluat hetken ajan vielä pitää kiinni leffasta. Juuri tälläiset elokuvat ovat niitä parhaita, jotka saavat ajattelemaan ja miettimään, että haluaisi itsekin luoda yhtä hienoja tarinoita. Mikäli leffa ei muuten kiinnosta ei  Ryan Goslingin katsominen muutaman tunnin ajan voi olla ajanhukkaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti