sunnuntai 25. elokuuta 2013

SCL:n ohjaajakoulutus ja stunttitekniikka 1

Viikonloppu tuli vietettyä vaihteen vuoksi cheerpainotteisissa meiningeissä SCL:n koulutusten parissa. Olen ohjaakoulutuksen käynyt joskus noin viisi vuotta sitten ja koulutus on siitä sitten huomattavasti muuttunut, joten koin ajankohtaiseksi käydä verestämässä taitoja teoriassa ja käytännön parissa.

Ohjaajakoulutuksen puolella keskusteltiin enemmän oppimisesta ja ohjaamiseen liittyvistä asioista. Itselleni hyödyllisin anti oli palautteen antamisesta keskusteleminen. Vaikka teoriassa tietää miten palautteen annon pitäisi tapahtua (positiivinen asia, korjaus, positiivinen asia) helposti tulee annettua liian vähän positiivista palautetta ja helposti tulee huudeltua yleisesti "nilkat suoriksi" ohjeita koko joukkueelle, jolloin palaute ei ole henkilökohtaista eikä kovin tehokasta. Hyvänä muistuksena itselle on, että virheitä on helppo löytää, mutta pitäisi muistaa antaa palautetta myös onnistuneesta suorituksesta. Pyrinkin ottamaan yhdeksi tavoitteekseni syyskaudella valmentaessani, että kun olen tyytyväinen suoritukseen muistan sanoa sen ääneen enkä vain myhäile pääni sisällä, että hyvälle näyttää.

Stunttitekniikka 1 käytiin läpi perusnostoja, mutta koin sen silti hyväksi kertaukseksi itselleni, vaikka nostot itsessään ovat hallussa on niiden opettamiseen aina hyvä saada vinkkejä ja kertausta. Lisäksi ideoitiin erilaisia transaatioita ja harjoiteltiin taitojen opettamista. Aina oppii myös jotain uutta ja uutena juttuna tuli libertyissa pohjien erilaiset/uudet nostoasennot. Itse olen aikoinani oppinut nostamaan 2. pohjana niin, että toinen käsi on alla ja toinen käsi kengän päällä. Nykyään vaihtoehtona onkin, että nosto on 2. pohjan päällä niin, että nostajan rintamasuunta on yleisöön ja molemmat kädet ovat kengän alla peukalot ristissä. Kokeiltiin asentoa ihan vaan kengän kanssa ja ajattelin päästä kokeilemaan hommaa ensi kerralla Keke treeneissä, sillä hyvälle vaikutti. Mikäli joku ei ymmärtänyt selityksestä laita kommenttia niin yritän ettiä kuvaa aiheesta.

Kaikinpuolin opettavainen ja hauska viikonloppu ja täällä innokas valmentaja ei malta odottaa, että pääsee huomenna valmentamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti