perjantai 9. elokuuta 2013

Cheerpainotteinen viikko

Tää koko viikko on kyllä mennyt aikalailla cheerleadingin parissa ja ei paljon muuta olekaan ehtinyt tekemään. Keskiviikkona mulla oli Iines mukana leirillä osan aikaa ja minit pääsi silittelemään koiraa ja käytiin Kapusiinien kanssa samalla läpi jokaiselle henkilökohtaisia tavoitteita syksyn treenejä varten. Leiriltä matka jatkui suoraan Kapujen jengi-iltaan, jossa uitiin uima-altaassa, pompittiin trampoliinilla ja syötiin. Uskaltauduin jopa itsekin altaaseen ylevänä yrityksenä olla kastelematta hiuksia, joka jäi yritykseksi noin viiden ensimmäisen sekunnin sisään. Oli todella hauskaa viettää aikaa rennommin valmennettavien kanssa ja ehtiä juttelemaan paremmin kun valmentaessa harvemmin ehtii höpötellä yleisiä juttuja. Jengi-illasta suunnattiin vielä suoraan Keke treeneihin ja ehditiin mukavasti tekemään stuntteja vielä sielläkin. Treenailtiin muun muassa erilaisia ylös- ja alasmenoja pyrtsiin, tuplakierteitä ja kun oli miesvahvistusta paikalla nähtiin myös paristuntteja. En malta odottaa ensi viikon treenejä!


Torstaina meillä oli Cheer skillzin kautta käytettävissä Air track ja päästiin tekemään leiriläisten kanssa sillä akroa. Olen ihan innoissani tuosta Salmisaaren nousevasta cheer gymista. Kävin vähän kyselemässä lisää ja kaikkea hienoa on paikkaan rakenteilla. Ajattelin itse alkaa ottaa akrotunteja paikassa kunhan homma lähtee kunnolla pyörimään. Mainostan tässä nyt samalla The camp with gorillaz leiriä, jonne en harmillisesti itse pääse kun olen samana viikonloppuna SCL:n ohjaajakoulutuksessa verestämässä muistia ja päivittämässä taitoja. Menkää kuitenkin kynnelle kykenevät ja pitäkää hauskaa munkin puolesta!


Tänään oli sitten viimeinen leiripäivä ja loppushow, jonne oltiin valmisteltu esitys. Esitys meni ihan loistavasti ja nyt oon ihan haikeilla fiiliksillä kun ensi viikolla ei ole enää leirille valmentamaan menoa. Tytöt oli myös muistaneet Iinestä ja tehneet Iinekselle lelun. Agility treeneissä tuli lelua riepoteltua. Kuvassa neiti alkoi olemaan jo niin väsynyt ettei edes lelu jaksanut kiinnostaa.



2 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin blogiisi cheerleading hakusanalla. :P Laji kiinnostaisi, mutta minulla ei ole minkäänlaista voimistelu- tai tanssitaustaa, enkä ole missään huipputikissä muutenkaan.
    Onkohan tämä ihan mahdoton yhtälö aloittaa laji? Millaisia juttuja harjoitellaan ensimmäiseksi, jos mukaan lähtee? Entä sisältyykö treeneihin lihaskunto-osuutta vai treenataanko vain tekniikkaa? Ilmeisesti myös kotiharjoittelulla on suuri merkitys, jos treenit ovat vain kerran viikossa 1,5h.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kuulla että olet innostunut tästä ihan mahtavasta lajista. Aloittelijaryhmissä harjoitellaan ihan lajin perusteita eli ei tarvitse olla mitään kokemusta lajista vaan tekemällä oppii. Aloittelijat harjoittelevat aluksi motioneita (käsiliikkeitä), spottausta ja turvallisuusasioita, sekä hyppyjä ja kun turvallisuuspuoli on kunnossa niin aletaan nostamaan ihmisiä ilmaan. Tanssia ja huutoa ei useinkaan heti ensimmäisissä treeneissä aleta opettelemaan, vaikka nekin cheerleadingin osa-alueita ovat. Treeneissä tehdään myös lihaskuntoa ja tekniikkaa vähän vaihtelivalla painotuksilla joukkueen iästä ja tasosta riippuen, kuitenkin varmasti enemmän tulee tehtyä tekniikkaa. Mitä enemmän tekee töitä myös treenien ulkopuolella sitä nopeammin on mahdollisuus edetä ja varsinkin voimaa ja notkeutta kannattaa harjoittaa treenien ulkopuolella, sillä niihin ei välttämättä ole tarpeeksi aikaa treeneissä. Mikäli haluaisit aloittaa lajin, mutta et tiedä miten tämä onnistuu voit laittaa mulle sähköpostilla ikäsi ja asuinpaikkakuntasi niin voin yrittää neuvoa kehen ottaa yhteyttä, jotta voisit päästä mukaan joukkueeseen.
      Suosittelen lämpimästi lähtemään rohkeasti mukaan lajin pariin, mutta varoitan, että tähän jää koukkuun!

      Poista