Pääsiäisenä tuli kokeiltua muutamia uusia reseptejä ja kasvisruokavaihtoehtoja. Kasvispihvit ei ole kuulunut ikinä omalle suosikkilistalle (en muuten tunne kovinkaan montaa kasvissyöjää, jotka söisi kasvispihvejä...), mutta näitä feta-kasvispihvejä veteli hyvällä ruokahalulla koko porukka. Tämä versio käy myös gluteenittomille, joille käy kaura. Lihaton, ei vegaani.
Ainekset
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 punasipuli
1 purkki fetaa
1 dl kauraleseitä
4 kananmunaa
0,5 dl esim tattarijauhoja
mustapippuria
suolaa
Soijajugurttia ja dippiä kastikkeeksi
Valmistus
1. Raasta kesäkurpitsa (tai murskaa jollain) ja heitä ylimääräinen neste pois.
2. Paloittele/murskaa/pilko muut kasvisjutut ja lisää feta.
3. Lisää jauhot, kaura ja munat. Sekoita.
4. Muotoile sellaisiksi kun haluat ja laita uuniin tai paista pannulla.
Tarjoiluehdotus:
Toimii erityisen hyvin esim perunamuussin ja dipin/kylmäkastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti