torstai 16. huhtikuuta 2015

Lajikokeilu: AirYoga Esport Bristolissa

Esport Bristol avasi hetki sitten ovensa aivan Helsingin keskustaan ja kävin tällä viikolla tutustumassa ryhmäliikuntatarjonnasta AirYogaan. AirYogassa käytetään katosta riippuvaa "silkkiä" apuna tehtävissä liikkeissä.


Pidin tunnista kovasti ja silkistä oli paljon hyötyä haastavien liikkeiden tekemisessä, sillä vartaloa sai tuettua kätevästi ja keskittymisen pystyi laittamaan esimerkiksi lonkan avaamiseen. Liikkeet myös harjoittivat keskivartalon lihaksia ja tekivät hyvää myös selälle. Tunnin loppupuolella päästiin myös roikkumaan silkistä, mitä olin koko tunnin odottanut. Pääalaspäin lepakon roikkumista muistuttavassa asennossa oli sekä hauskaa, että hyödyllistä, sillä selkä sai venyä rennosti. Koko tunnin ehdoton kohokohta oli kuitenkin loppurentoutus, jossa mentiin makaamaan kokonaan silkin sisään. En voi ajatella mitään muuta parempaa rentoutuskeinoa! Aloin himoitsemaan omaa silkkiä kotiin, jotta voisin joka päivä leikkiä koteloitunutta toukkaa ja pitää päivän meditaatiohetken silkin sisässä.

Tunti oli fiilikseltään hieman erilainen mihin olen yleensä joogassa tottunut ja jollain tavalla hieman "kuntosalimainen". Ohjaaja näytti liikkeet ja tekniikat, sekä vastaili kysymyksiin, mutta ei esim käynyt korjailemassa asentoja. Yhteistä aloitusta tai lopetusta mihin olen joogatessa tottunut ei myöskään tunnilla ollut. Tunnille on ryhmäliikuntatunneilla kävijän myös näistä syistä helppo tulla. Mikäli Bristolissa käyt suosittelen lisäämään tämän tunnin viikko-ohjelmaasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti