perjantai 25. heinäkuuta 2014

Mdina – yksi lempikaupungeistani Maltalla

Maltan kolmen viikon kielikurssiin sisältyi Mdina by Night nimeä totteleva iltaretki Mdinaan. Tämä keskiaikainen kaupunki löytyy Maltan keskiosista korkealta kukkulalta ja sen muureilta on mahtavat näkymät saarelle.



Aikaisemmalla reissullani vierailin kaupungissa päivällä, jolloin kaupat olivat auki ja ihmisiä liikkeellä huomattavasti enemmän. Autoja Mdinassa ei liiku lähes ollenkaan ja paikkaa kutsutaankin ”hiljaiseksi kaupungiksi”. Pienillä ja kapeilla kujilla kuljeskelu ja rakennusten ihailu on loistava tapa viettää päivää tai ilta Mdinassa.

 Illalla kaupat olivat pääsääntöisesti kiinni ja kaupunki hiljainen. Suurin osa kaupoista tosin oli turisteille tarkoitettua kauppoja, joissa myytiin esimerkiksi lasia, joten mikäli tuliaisten ostaminen ei ole suunnitelmissa on iltavierailu kaupunkiin loistava idea. Suuntasimme ensiksi katedraalille ottamaan muutamia kuvia rakennuksesta ja sen jälkeen muurille katselemaan maisemia.



Mdinasta löytyy aivan ihastuttava kakkupaikka, jonne suosittelen ehdottomasti suuntaamaan, mikäli Maltalla oleskelet. Fontanella Tea Gardenissa istuessasi voit ihailla Maltan maisemia ja syödä samalla herkullisia kakkuja. Illalla tuuli hieman viileämmin, joten tee sopi lämmikkeeksi kakkujen kanssa. Tietenkään emme malttaneet pärjätä vain yhdellä kakkupalalla per naama vaan otettiin pöytään ylimääräinen yhdessä maisteltavaksi. Hintataso on Suomeen verrattuna edullinen. Paikalla näkyy olevan myös omat nettisivut, jossa voi käydä jo etukäteen valitsemassa sopivan kakunpalasen, niin ei tarvitse paikan päällä käyttää aikaa valitsemisen vaikeuteen. Nettisivuilla myös kerrotaan toimitusten olevan ilmaisia. Toimittaisivatkohan he kakun ilmaiseksi myös Suomeen…..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti