maanantai 9. kesäkuuta 2014

Ruokakuulumisia

Viimeisen vuoden aikana syömisessäni on tapahtunut paljon muutoksia ja on mukavaa sanoa, että parempaan suuntaan ollaan menty. Tein kaupassa huomion, että ostin ensimmäistä kertaa tänä vuonna kaupasta jauhelihapaketin! Tämän vuoden puolella on kotona melkein huomaamatta tullut tehtyä aina kasvisruokaversio ja maitotuotteistakin käytän enää vain jäätelöä, sillä siitä herkusta ei voi luopua. Töissä kun käy lounaalla syön pääosin liharuokaa, sillä kun ruuasta maksaa haluaa ottaa sellaisen vaihtoehdon, josta tykkää ja valitettavasti monessa ruokapaikassa kasvisruoka ei sisällä proteiineja tai siihen ei muuten ole panostettu. Lisäksi syön noin kerran viikossa kalaa ja jopa pidän kalasta mitä en olisi muutama vuosi sitten uskonut.

Herkuttelu ja roskaruuan syöminen on vähentynyt myös huomattavasti. Viimeksi Hesessä käydessäni totesin, ettei hamppari enää maistunutkaan niin taivaallisen hyvälle kuin olin muistellut. Toki se hyvälle maistui, mutta odotukset olivat korkeammalla. Herkkuja tulee syötyä kyllä yhä aika paljon ja harkitsen, että alkaisin pitää ruokapäiväkirjaa, jotta näkisin oikeasti kuinka paljon tuleekaan mätettyä. Sipsejä syön nykyään harvemmin, mutta ne on kyllä yhä ehdoton suosikkiherkku jäätelön ja suklaan lisäksi. Suklaatakin tulee vedettyä melkein päivittäin, mutta annos pysyy muutamassa palassa levyn sijaan. Munkeista ja kakuista on tullut luovuttua oikeastaan kokonaan ja nykyään pystyn myös vastustamaan impulsseja ja miettimään, että vaikka hillomunkki onkin hyvää sen jälkeiset vatsakivut eivät ole sen arvoisia. Haluan yhä, että elämääni sisältyy myös herkuttelua, mutta pyrin pitämään herkut noin 10 % kokonaissyöntimäärästä.


Olen nykyään myös innokkaampi kokeilemaan uutta ja söin viime kuussa ensimmäistä kertaa kaalikääryleitä ja huomasin tykkääväni niistä! Kaikesta uusista kokeiluista en sen sijaan ole niin innostunut. Ajattelin blogeissa hehkutetun viherpirtelön olevan ratkaisu salaatinvihaamisongelmaani. Monet kehuvat viherpirtelön ihanaa makua ja miten kätevästi kaikki vitamiinit imeytyvät kehoosi jne. Valitettavasti salaatti maistui salaatille myös muussattuna ja muihin aineksiin sekoitettuna. Aamupalalla mieleen tuli vain muumien jakso, jossa muumimamma sanoo lääkkeen kuuluvan maistua pahalta. Haluan yhä uskoa, että terveellinen voi olla myös hyvää, joten siirryn takaisin smoothie-linjalle ja jätän viherpirtelöt yhteen kokeiluun. Tietysti joku viherpirtelö guru voi tehdä minulle muutaman version testiin ja kokeilla käännytystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti