keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Juhannuksen viettoa Helsingissä

Viime viikon maanantaina panikoin vielä sitä mitä tekisin juhannuksena. En ole ikinä ollut juhannuksen ja uuden vuoden fani, sillä jotenkin siinä käy aina niin, että pitäisi suunnitella jotain tekemistä ja lopulta et ole suunnitellut mitään. Toiveena olisikin viettää nämä päivät jossain ulkomailla, mutta tänä vuonna se ei ollut mahdollista yhden erittäin ihanan syyn takia.

 Kaiken minne mökille ja kenen kanssa pohdinnan keskellä aloin miettimään mitä oikeasti haluaisin tehdä jos kyseessä ei olisi juhannus vaan ylimääräinen vapaapäivä. Ensimmäisenä mieleen tuli "maata sohvalla hyvässä seurassa, syödä ja katsoa sarjoja putkeen". Tästä lähti ajatus viettää juhannus ensimmäistä kertaa kaupungissa ja tämä osoittautui erittäin loistavaksi ideaksi.


Torstaina aloitin lomailun käymällä salilla, jossa oli mukavan vähän porukkaa ja menemällä ajoissa nukkumaan. Perjantain ohjelmassa oli nimittäin lillumista Flamingo Spassa ja aamulla tuli vähän kiire lähtö kun vetäisin mukavat 12 h yöunet. Sisäänkäynnillä meitä odotti myös mukava yllätys, sillä perjantaisin opiskelijakortilla pääsi sisään kaksi yhden hinnalla. Kiitos ihanalla opiskelevalle ystävälleni. En ole mikään suuri vesipuistoihminen, sillä en erityisemmin tykkää vedestä enkä halua laittaa päätä veden alle missään tilanteessa (paitsi snorklatessa). Flamingossa oli kuitenkin spa & wellness alue, joka sopi loistavasti rentoutustarkoitukseen ja 37 asteen lämminvesiallas sopi loistavasti tälläiselle palelijalle. Alueelta löytyi myös höyrysaunoja eri tuoksuilla varustettuna ja mineraaliallas, jossa pystyi kuuntelemaan vedenalaista musiikkia kun mm. atoopisen ihon pitäisi parantua. Kausisaunasta löytyi juhannustunnelmaa kun radiosta luettiin Kalevalaa ja koivu tuoksui. Koko aikaa ei pelkästään spa puolella jaksanut lillua, joten käytiin testaamassa myös liukumäet ja virtausallas. Renkaalla laskettavasta vesiliukumäestä tuli vesiliukumäkilempparini, vaikka kypärän laittaminen päähän vähän epäilyttikin. Edes huvipuistossa ei joudu laittamaan kypärää hurjimpiinkaan laitteisiin, joten ensimmäisellä laskulla vähän pelotti mitä tuleman pitää, mutta hauskaa oli.


 Loppujuhannus ja viikonloppu meni ruuan, hyvän seuran ja hieman myös Netflixin parissa kun ensimmäistä kautta Orange is the New Blackista tuli muutamia jaksoja katsottua. Helsingin juhannusohjelmatarjonnasta ei tullut nautittua tai sitä edes testattua huonoista säistä johtuen. Viikonlopun jälkeen oli kuitenkin rentoutunut olo ja mahtava fiilis hauskoista parhaassa seurassa vietetyistä päivistä. Vinkkini täydelliseen juhannukseen onkin siis: tee juuri sitä mitä halua juuri siinä seurassa missä haluat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti