maanantai 1. joulukuuta 2014

Akrojooga - treenissä Ninja Star ja käsilläseisonnat

Viime viikon akrojoogatreeneissä hiottiin Ninja Staria ja tarkoitus oli myös ottaa käsilläseisonnat käsittelyyn, mutta lopulta siihen ei enää jäänyt aikaa. Alkutreeneissä tehtiin paljon keskivartalon lihaksiin keskittyviä harjoitteita kuten kuppi-kaari kierintää (en muista miksi tätä kutsutaan joogassa). Tehtiin kierinnästä versiota, jossa aukaistiin jalat keskellä ja sain tästä idean, että voisi vetää cheertreeneissä version jossa selälleen kierähdettäessä tulisikin linkkari/toukkari.

Hyvä vatsalihasliike oli myös selinmakuultaan jalat kohti kattoa tehtävät pienet työnnöt, joissa käännettiin samalla varpaita eri suuntiin. Alkoi kyllä pian tuntumaan ja tulevat olemaan hyvä lisä normaaliin keskivartalotreeniin.

Tunti meni pitkälti Ninja Starin harjoittelun parissa tai lähinnä liikeen eri osioiden. Teimme ensiksi niin, että mentiin selälteen makaamaan jalkojen päälle, josta tehtiin kääntö roikkumaan pää alaspäin jalat taitossa. Tässä haettiin painoa hieman toisella basen jalalle. Tämän lisäksi harjoiteltiin kyljelleen ylösmenovaihetta, jossa riittikin haastetta. Ajoituksen tulee olla parin kanssa todella hyvin yhteen, sillä muuten ei joko nouse tai flyeri valahtaa helposti takaisin maahan, jos painoa ei ole ehtinyt laittaa kunnolla basen jalan päälle. Hauskaa, palkitsevaa ja hikistä treeniä siis takana.


Käsilläseisontoihin ei lopulta jäänyt aikaa eikä oikein voimiakaan kuten sain huomata kun päätin vielä tunnin lopuksi tehdä muutaman käsilläseisonnan. Huomasi että oli tullut treenattua 1,5 h, sillä ei meinannut enää jaksaa ponnistaa ylös saati tasapainotella käsillä, joten tyydyin nojailemaan seinään. Käsilläseisonnassa on vielä rutkasti parannettavaa, mutta nyt on alkanut löytyä tuntuma niin, että pysyn siellä ilman tukea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti