sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Ekologinen muoti - mistä aloittaa

Pidempään yhtenä pohdinnan aiheena on ollut se, miten voisin kuluttaa ekologisemmin. Rakastan ihania vaatteita ja pidän shoppailemisesta, sillä uskokaa tai älkää on välillä päällä myös jotain muuta kuin treenivaatteet. Ihanasta vaatteesta tulee hyvä mieli ja hyvää mieltä buustaisi vielä enemmän se, että tietäisi voisi kuluttaa edes hieman ympäristöystävällisemmin.

Päätin aloittaa ekologiset vaatevalinnat -projektini seuraavilla kohdilla:

1. Osta laatua ja vain mitä oikeasti tarvitset
Tarkoituksena on pikkuhiljaa rakentaa mahdollisimman toimivaa vaatekaappia, jossa olisi vain vaatteita joita todella tarvitsen ja jotka olisivat aikaa kestäviä. Kävin siis koko vaatekaappini läpi ja valitsin kaapista lempivaatteeni. Valittuani lempivaatteeni tein huomioita siitä minkälaiset vaatteet ovat eniten käytössä. Pukeuden harvoin hameeseen, joten pärjään hyvin kahdella jo omistamallani hameella. Lopuksi tein listauksen vaatteista, jotka todella tarvitsen ja laitoin sen kännykkään, jotta se on aina mukana ostoksilla.

Asia, jolla mittaan kaupassa vaatteen laatua:

  • Katson saumoja, mitä leveämpi ja löyhempi sitä huonompi on laatu. Mikäli lankoja purkautuu jo kaupassa  niitä purkautuu varmasti myös kotona.

2. Käytä vaatteet loppuun (tai kierrätä)
Jossain vaiheessa kun vaatetta on käytetty tarpeeksi ei se enään ole edustuskunnossa. Huonoksi menneitä vaatteita ei ole järkevää laittaa kirpputorillekaan, joten mieti mitä muita vaihtoehtoja käyttää vanhoja vaatteita keksit. Alla muutama idea, mitä itse teen;

  • säilytän vanhat kuluneet vaatteet ja pidän niitä esim värjätessäni hiuksia tai siivotessani
  • teen vaatteista rättejä, joita käytän siivoamisessa
  • matonkuteiksi tutuille, jotka tekevät mattoja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti